De afgelopen jaren horen wij steeds vaker de vraag: ” Slager, verkoopt u ook glutenvrije producten?” Nu moeten wij u eerlijk bekennen dat wij voor een jaar of tien geleden niet wisten wat gluten waren. Laat staan wat glutenvrij betekent. Tegenwoordig weten we wel beter.

Wanneer iemand allergisch is voor gluten is dat zeer vervelend. Maar… er is hoop. Slagerij de Bruin heeft zich gespecialiseerd in glutenvrije producten. Niet alle artikelen kunnen glutenvrij zijn, maar er is nu wel een ruimere keuze in het assortiment.

Glutenvrij productieproces
Elke dinsdag en donderdag wordt er door Slagerij de Bruin vleeswaren, worst, hamburgers, slavinken en andere soorten vlees geproduceerd. We beginnen met de productie van de glutenvrije artikelen zodat deze niet in aanraking komen met allerlei hulpstoffen zoals bindmeel, paneermeel of kruidenmix die gluten bevatten. Bij verdere verwerking worden de glutenvrije artikelen als eerste verwerkt in een gedesinfecteerde ruimte.

Een greep uit ons glutenvrije assortiment

  • Natuur-runder hamburgers
  • Natuur-rundervink
  • Natuur-beefburger
  • Natuur-biefstuk tartaar
  • Natuur-runderbraadworst
  • Varkensbraadworst
  • Slavink
  • Gelderse schijf
  • Boterhamworst
  • Gekookte worst
  • Leverworst
  • Rookworst.

Deze producten worden per stuk verpakt en ingevroren, zodat er 100% zekerheid is dat deze niet met glutenhoudende stoffen in aanraking zijn gekomen.

Advertenties